Ensimmäinen roadshow takana

Erityiskiitos Ollipekka Kangakselle järjestelyistä Turun OKL:ssa. Useissa keskusteluissa esiin noussut tarve tehdä uutta toimintakulttuuria tutuksi jo opiskeluvaiheessa pilotoitui mainiosta nyt. Seuraavalla kierroksella sovitellaan paremmin aikataulut, jotta useampi opiskelija pääsee mukaan. 

Päivän ohjelma herätti keskustelua

Kokonaisuudessaan päivä sai hyvää palautetta ja koettiin tärkeäksi. Alustukset toimintaympäristön muutoksesta, tunteiden suhteesta muutokseen ja hitaaseen toimintakulttuurin uusiutumisesta herättivät vilkasta keskustelua.

Itse olin mukana esittelemässä Hannuniityn koulun kehittämishankkeen sosiaalisen median osaa. Hankkeessa ollaan lähdetty muuttamaan toimintakulttuuria alakoulun oppilaiden kautta. Perusidea on ollut järjestää yhteisiä työpajoja, joissa oppilaat ja opettajat toimivat rinnakkain. Näin homma ei pysähdy portinvartijan epävarmuuteen, vaan käynnistyy innon ja osallisuuden kautta. 

Mun koulu -blogi on vasta alussa, mutta jo nyt on juttuja, joilla pyritään myös vaikuttamaan olemassa olevaan ympäristöön. Tämä tukee hyvin samoja tavoitteita kuin hankkeen taideosissa toteutetaan. Samantyylisiä oppilaiden tuottamia juttuja on suunnitteilla lisää, esimerkiksi koulumatkan vaarallisista kohdista ja kouluruuasta. Jälkimmäisessä on vielä erityisen hienoa se, että koulun keittiö on luvannut valmistaa eniten ääniä saaneen lounaan. 

Isompi kuva tässä on se, miten oppilaiden asenne muokkautuu uusiin toimintatapoihin ja sosiaalisesta mediasta muodostuu luonnostaan myös tapa oppia ja opiskella. 

Alla vielä esityksen diat: (muistakin esityksistä tulossa kooste) 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>