Sosiaalista mediaa Porissa 17.11.2012

Porista käsin toimiva Lukio 3.0 NYT!-hanke järjesti 17.11.2012 kaupungin yhteisenä VESO-päivänä tapahtuman, jossa tvt:tä ja sosiaalista mediaa opetuksessa käyttävät opettajat jakoivat kokemuksiaan. SOMY-hankkeesta tilaisuuteen olivat tutustumassa Juha Paananen ja Jarkko Sairanen.

Päivä oli rakennettu niin, että kaikille yhteisen osuuden jälkeen siirryttiin luokkiin, joissa eri aineiden opetuksessa käytettyjä menetelmiä havainnollistettiin. Porin lukioissa on tänä syksynä käytetty sosiaalisen median välineitä hyvin monipuolisesti. Uskonnon tunneilla käytetty Facebook-ryhmä oli lähtenyt pienen alkukangertelun jälkeen mukavasti lentoon. Psykologian oppitunneilla taas opettajan luomat blogikirjoitukset antoivat opiskelijoille mahdollisuuden peilata teorioita omaan elämään anonyymisti toimivan kommentoinnin avulla. Kielten opetuksesta esiteltiin kokemuksia Adobe Connectin videoneuvottelun käytöstä. Halutessaan opettajat saivat myös oppia iPadin käyttöä omassa työpajassaan. Tässä vain muutamia poimintoja päivän tarjonnasta.

Lukio 3.0 NYT!-hankkeen tavoitteena on rakentaa lukio-opetuksen yhteisöllisyyttä sosiaalisen median avulla. Vertaismentorointi kollegojen kesken on osoittautunut tässä tapauksessa toimivaksi ratkaisuksi. Opettajat ovat käyttäneet hyvin monipuolisia välineitä opetuksessaan, ja nyt pidetty tapahtuma oli erinomainen osoitus yhteisöllisyyden lisääntymisestä asian ympärillä. Kokemusten jakaminen kollegojen kesken tuntui olevan helppo tapa innostua ja innostaa. Asiantuntijoilla on varmasti oma merkittävä roolinsa tieto- ja viestintätekniikan eteenpäin viemisessä, mutta tämän tapainen toiminta lisää kaupungin lukioiden yhteisöllisyyttä. ”Tyhmiä” kysymyksiä on helpompi kysyä kollegalta kuin tuntemattomalta kouluttajalta.

Lukio 3.0 NYT! -hanketta vetävä Sari Piisi oli rakentanut päivälle toimivan sisällön, ja opettajilta tulleet kommentit olivat poikkeuksetta positiivisia. Tällaisen toimintatavan soisi jalkautuvan myös muualle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>