Ammatillisten opettajakorkeakoulujen (AOKK) kehittämishankkeita

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen kehittämishankkeissa selvitettiin somen mahdollisuuksia opetuksessa ja erityisesti blogia työssäoppimisen reflektoinnissa. Muutamat kehittämishankkeista olivat puhtaasti teoreettisia. Eräässä hankkeessa kehitettiin someseminaari, toisessa perehdytysmateriaali somesta ja kolmannessa eri aloille monistettava verkkokurssi, jossa käytettiin somea. Useimmissa kehittämishankkeissa tuloksia ja palautetta kerättiin kyselytutkimuksella.

Kehittämishankkeiden tuloksissa todetaan, että some, jossa opettajat ja oppilaat voivat esitellä tuotoksiaan verkostolleen ja viestiä keskenään, on nykypäivää ja tukee oppimista ja opettamista. Someen opetuksessa suhtaudutaan innostuneesti ja varautuneesti. Se mahdollistaa joustavan ja oikea-aikaisen yhteydenpidon opettajan ja opiskelijaryhmän kesken, mutta vaatii vielä asenteiden ja osaamisen kehittymistä. Mahdolliset tekniset ongelmat haittaavat oppimista. Onnistuessaan some tukee oppimisen yhteisöllisyyttä.

Opettajat tarvitsevat somesta ja uusista oppimisympäristöistä lisää tietoa ja koulutusta, samoin teknistä tukea ja riittävää resurssointia.

Yksi vastaus artikkeliin ”Ammatillisten opettajakorkeakoulujen (AOKK) kehittämishankkeita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>